Home » Social » Descoperirea care a ingrozit pe toata lumea! Iata unde se afla „Poarta spre Iad” si de ce i-a lasat pana si pe oamenii de stiinta fara cuvinte VIDEO

Descoperirea care a ingrozit pe toata lumea! Iata unde se afla „Poarta spre Iad” si de ce i-a lasat pana si pe oamenii de stiinta fara cuvinte VIDEO

Unde se afla "Poarta spre Iad"

Oamenii s-au ingrozit cand au observat un crater imens, care a fost numit „Poarta spre Iad”.

Desi descoperirea nu a fost facuta acum, respectivul creater a ingrozit pe toata lumea din cauza felului in care arata. Recent, insa, „Poarta spre Iad” a inceput sa fie vizibila si cu ajutorul Google Earth.

Aceasta descoperire virtuala i-a alarmat pe multi, pentru ca in jurul acelui crater exista roci aprinse chiar si acum, iar in zona se mai poate vedea un fum gros. Totodata, „Poarta spre Iad” i-a ingrozit in special pe cei mai credinciosi dintre internauti, iar multi au fost de parere ca se apropie chiar Apocalipsa.

Unde se afla "Poarta spre Iad"

Craterul care a fost supranumit „Poarta spre Iad” i-a panicat pe multi oameni si e localizat in apropiere de orasul Darvaza, din Turkmenistan. Descoperirea a fost catalogata drept bizara, inca din anul 1971, atunci cand craterul imens s-a aprins pentru prima oara.

Tot de atunci, acel loc pare sa fie considerat blestemat de catre localnicii din Darvaza, care spun ca focul a ars neincetat timp de foarte multe decenii. De asemenea, o perioada multi si-au dorit ca flacarile mocnite sa fie stinse, dar acest lucru a fost aproape imposibil.

Asta deoarece descoperirea numita „Poarta spre Iad” se afla situata pe o acumulare uriasa de gaz natural. Daca focul ar fi stins, localnicii din zona ar risca sa fie intoxicati din cauza gazului si zona sa devina una extrem de poluata.

Craterul imens din Darvaza si-a capatat, insa, de-a lungul anilor si notorietatea in randul turistilor. In fiecare an, in zona, sosesc mii de persoane curioase sa vada cu ochii lor „Poarta spre Iad”.

Mai mult, acel crater arata intr-un mod infricosator si pare sa aiba toate atributele specifice portii mitologice care ar delimita intrarea in lumea subpamanteana. „Poarta spre Iad” are o un diametru de 68 de metri si o adancime de aproape 30 de metri.

Descoperirea a fost facuta intr-un mod intamplator, cu mai bine de 45 de ani in urma de catre o echipa de geologi sovietici care forau in acea zona pentru a gasi zacaminte de gaze naturale. La un moment dat, insa, au gasit caverna uriasa, iar echipamentele pe care ei le foloseau s-au prabusit sub pamant.

(sursa: nypost.com)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *